Gastenboek

Web camera Russia online video stream cities


<a href=https://en.world-cam.ru/cams/webcam-sydney-online/>Webcams online Sydney</a> Luxurious metropolis of the Australian continent, reminiscent of the fairytale town with the cards, will appear before you in all its glory thanks to the service "Web cameras Sydney online".

Kroatië, eiland Krk

Hallo Jan en Paula,

Wat een ontzettend leuke site.
Hier nog een paar die al 20 jaar op KRK komen!
Ook eerst op campings daarna nu al voor de 5 de keer naar Cock en Dalia.
In 2020 gaat Jan met pensioen, en willen we ook vaker of langer naar Krk gaan.

Hartelijke groeten Jan en Rina.

Re:Kroatië, eiland Krk

Hallo Rina en Jan,

Wat leuk om van jullie een onverwacht berichtje te ontvangen. Jullie zijn dus de mensen die in 2020 ná ons 4 weken, en voor de 5 de keer naar het prachtige appartement van Cock en Dalia in Pinezici op het eiland Krk gaan. Wij kennen Dalia en Cock ook al enkele jaren van onze vakanties bij onze vrienden Zora en Ivan in Krk-stad!

Wij gaan in 2020 voor de tweede keer naar hun appartement, maar dan zijn we wel voor de 40 ste keer op het eiland Krk. Misschien heb je al op onze website de geschiedenis van ons verleden op het eiland Krk gelezen, en ook ons verslag van onze éérste vakantie in het prachtige appartement van Dalia en Cock.

Rina en Jan, wij wensen jullie een hele fijne vakantie in het mooie appartement, en geniet van de tijd die ons nog wordt gegeven.
Jan, geniet straks samen met Rina van je pensioen, want dat doen Paula en ik al 11 jaar!

Met vriendelijke groet:
Paula en Jan (JaPa)

Vakantie groetjes!

Hallo Pa en Ma,
Ik heb het prachtige vakantie verhaal door gelezen, helemaal weer up to date. De web pagina ziet er nog steeds prachtig uit! zeer informatief. Ga zo door Vadertje en Moedertje, ben trots op jullie! liefs Monique XXXX

Re:Vakantie groetjes!

Hallo Monique,

Hartelijk dank voor jou reactie op ons vakantieverhaal. We zullen blijven werken om een zo'n mooi mogelijke, en informatieve website te presenteren, en daar horen ook ónze vakantie ervaringen bij.

Heel hartelijk dank!
Ma en Pa xx

Ons verhaal in het kort

Al in 1969 schreven wij op een ansichtkaart voor de familie in Nederland: "We hebben het paradijs gevonden!" Tijdens die eerste zomervakantie aan het toen nog Joegoslavische deel van de Adria vonden wij, net als Paula en Jan, precies dat wat we zochten. Voor ons was dat: een stralende zon, een azuurblauwe zee, ongerepte natuur, rust en ruimte.

Met ons bootje verkenden we de kust en de omringende eilanden. Twee vakanties op het vasteland, twee op Rab, twee op Krk en na ontdekking van de tweeling-eilanden Cres/Losinj werd het al sinds ca 300 jaar voor Christus ontstane pittoreske plaatsje Osor onze jaarlijkse uitvalsbasis tot:

We al weer meer dan 20 jaar geleden besloten het roer definitief om te gooien en onze eigen "Ik vertrek-reis" te gaan maken met als eindbestemming Kroatië. We zochten op vele plekken en vonden ons droomhuis op eiland Cres in de vorm van een piepklein zomerhuisje op een aan zee liggend flink stuk grond. Er moest nog wel heel wat gebouwd en verbouwd worden en dat hebben we gedaan. Met eigen handen, dus zonder hulp van derden.

Veel hebben we meegemaakt. Veel hebben we om ons heen ook zien veranderen. Zoveel, dat we er een dik boek over hadden kunnen schrijven. Maar daarvoor hadden en hebben we het nog steeds te "druk". Samenvattend kan ik echter zeggen, dat we hier voor- en tegenspoed gehad hebben met als belangrijkste conclusie, dat we er nooit een seconde spijt van gehad hebben en ervoor duimen, dat we dit leven nog een flink aantal jaren vol zullen kunnen houden.

Ergens in die achterliggende jaren zijn Paula en Jan op ons pad gekomen en hebben we elkaars belevenissen aan de Adria gevolgd. Daarbij geholpen door de beide websites. Die van Paula en Jan, die door Jan en zijn zoon Dennis met veel toewijding onderhouden wordt en die van ons, die al lang geleden gemaakt werd en nu bijna niet meer te vinden is als men niet weet waar men moet zoeken. Maar dat is goed. We laten dat zo omdat we inmiddels op een leeftijd gekomen zijn, dat we niet meer zo nodig aan de weg hoeven te timmeren.

Rest me nog om als "Nederlandse expats in Kroatië" Paula en Jan toe te wensen, dat ze het heel erg naar hun zin zullen hebben gedurende de vakanties, die ze nog op Krk door zullen brengen en dat hen nog vele jaren in goede gezondheid in Nederland zullen staan te wachten.

Re:Ons verhaal in het kort

Lieve Anja en Cees,

Wat een mooi verhaal zeg, alle herinneringen van de afgelopen 29 jaar, en het bezoek aan jullie op het eiland Cres komen in een flits voorbij. Dit jaar in mei/juni wordt het voor ons al het 29ste jaar, en ik geloof de 37ste keer dat wij bij Zora en Ivan op het eiland Krk onze vakantie komen doorbrengen. Hierbij hebben we vele vrienden en kennissen leren kennen, waarvan jullie er twee zijn. Ook hebben wij vele leuke, maar ook minder leuke dingen meegemaakt, maar altijd scheen daarna weer de zon en konden we weer verder!

Volgend jaar mei/juni (2018) zal het hoogstwaarschijnlijk voor ons het 30ste en laatste jaar zijn dat we naar onze vrienden, en het "GOUDEN EILAND KRK" gaan, en dat doet wel een beetje pijn als ik hier aan denk, maar dan hoop ik dat er andere medicijnen zullen zijn die deze pijn dan zal verlichten! Je weet maar nooit! We moeten het deze vakantie ook nog aan Zora en Ivan vertellen, en dan zal er wel een traantje worden weggepinkt!

Wij hopen jullie in ieder geval volgend jaar woensdag 30 mei nog te zien, om afscheid van elkaar te nemen met een hapje en een drankje in een gezellig Restaurant "Jezevac"genaamd, met zicht op Krk-stad en de Adriatische zee.

Hartelijke groeten van:
Paula en Jan.

Vakantie Kroatie

Tijdens onze vakantie in september 2016 een kleine rondreis gemaakt door Kroatie. Van Jannie Rapaic uit Plitvice Jezera zijn we in contact gekomen met Jan voor een leuk verblijf op het eiland Krk. Met behulp van wat mailverkeer had Jan een mooi appartementje voor ons gereserveerd bij Zora. Bij aankomst al werden we al heel gastvrij ontvangen met koffie en een biertje. Wat een lieve vrouw is dit! En iedere ochtend stond er een heerlijk ontbijt voor ons klaar.

Doordat we de pech hadden met slecht weer, hebben we ons verblijf bij Zora helaas wat moeten inkorten om verder te reizen en iets eerder naar huis te gaan dan gepland. Gelukkig had Zora hier alle begrip voor. We komen in de toekomst zeker nog een keertje langs en hopen dan op beter weer!
Jan bedankt voor al je tips en de groetjes aan Zora!

Re:Vakantie Kroatie

Hallo Yvonne en Denny,

Hartelijk dank voor de mooie woorden over het mailcontact dat we hebben gehad i.v.m. met jullie bezoek aan Zora op het eiland Krk. Natuurlijk was het erg jammer dat door slecht weer jullie vakantie moest worden ingekort, maar dat kan bij een volgend bezoek aan het eiland weleens anders zijn. Ik hoop jullie een volgende keer ook van dienst te kunnen zijn!

Dit jaar gaan Paula en ik voor het 29ste jaar naar Zora en Ivan Juresic op het eiland Krk, en hebben eigenlijk altijd zonnig weer gehad op de afgelopen oktobervakantie 2016 na, toen was het bar en boos! In mei gaan we weer voor 21 dagen naar Krk, en hopen dan ook deze keer op goed weer.

Yvonne en Denny, misschien ontmoeten we elkaar eens bij Zora en Ivan op het eiland Krk, en drinken we er een op onze kennismaking!

Met vriendelijke groet:
Paula en Jan uit Nijmegen.

boodschappen doen

Hallo Jan en Paula,

Wat een mooie en informatieve site, complimenten!

Wij zijn vandaag aangekomen op Camping Krk. Weten jullie of er een Lidl is? En zo nee, waar kunnen we dan het beste onze boodschappen doen? Ik merk dat de prijzen op dit eiland toch wat hoger liggen dan in het binnenland, zo'n 15 km van Porec waar we eerst waren.
Ik ben benieuwd naar jullie reactie.

Grt Adriana

Re:boodschappen doen

Hallo Adriana,

Hartelijk dank voor de positieve woorden over onze website.
Camping Krk is een prachtige camping, die we regelmatig bezoeken als we op het eiland zijn. Dan nemen we daar vaak een gegrild kippetje. Verder is er op het eiland geen Lidl te vinden, daarvoor zul je naar Rijeka moeten, maar ze hebben wel in Krk-stad een grote KONZUM supermarkt, en een PLODINE supermarkt, en een kleinere KONZUM in het centrum.

Dat de prijzen wat hoger zijn dan op het vaste land, dat klopt. Wij zeggen altijd dat deze vergelijkbaar zijn met de prijzen van de AH in Nederland, terwijl het inkomen per hoofd van de bevolking vele malen lager zijn dan bij ons in Nederland. € 450,-- per maand is al een aardig loon!

Ik hoop je hiermede voldoende te hebben ingelicht, en wens je nog fijne dagen op het "GOUDEN" eiland Krk.

JaPa.

Re:Re:boodschappen doen

Inmiddels is er op 29 mei 2017 een LIDL-supermarkt in Krk geopend. Deze staat tussen de KONZUM en de PLODINE supermarkten. En nu maar afwachten wie het, het langste volhoud.

JaPa.

krk

Hallo Jan & Paula,

ik kwam jullie website tegen op zoek naar info over Kroatië. Leuk hoor zeker omdat wij ook van plan zijn naar Krk te gaan om te duiken in de Adriatische zee. Nu is het nog zaak betrouwbare duikbasissen te vinden en een leuke camping voor onze sleurhut. Dus zal even neuzen op jullie pagina daar zal vast wat op staan. Wij gaan eind augustus richting Kroatië dus als je nog tips hebt ;) ik hou mij aanbevolen.

Re:krk

Hallo Ineke,

Hartelijk dank voor het berichtje in ons Gastenboek. Ik lees dat jullie van plan zijn om met de sleurhut richting eiland Krk te gaan, en dat is geen slecht plan, want daar is best wat te beleven. Ook voor jullie duiksport kan je daar goed terecht. Informatie kan je via de Googlesites vinden. Misschien moet je eens kijken bij de camping Zablace in Baska. Dat is een behoorlijk grote camping aan het langste strand van het eiland Krk. Kijk nog verder op onze site, en geniet van de voorbereiding voor een heerlijke vakantie op het eiland Krk.

Goede reis (Sretan put)
JaPa.

Vernieuwde website.

Hallo Jan & Paula,

Proficiat met jullie prachtige, vernieuwde website.
Ziet er schitterend uit!
Deze zal vaak bezocht worden.
Groeten, Ria en Peter.

Re:Vernieuwde website.

Hallo Ria en Peter,
Wij zijn er ook erg blij mee dat het eindelijk zover is gekomen. Dennis heeft er toch wel veel werk aan gehad.
Nu kunnen jullie ook eens gaan snuffelen op de site, en eens een beslissing te nemen om toch eens het mooie eiland Krk te gaan bezoeken, uiteindelijk is het maar 1365 km. van jullie huis, en overnachten kan dan altijd bij HausHeimat in Wagrain in Oostenrijk, en dat is zo'n 1000 km. van jullie huis. Maar voordat het zover is spreken we elkaar nog wel!

Groetjes JaPa.

SUPER SITE

Gefeliciteerd met jullie mooie site.
Lekker om er weer eens op te surfen.
Heel veel succes ❤

Re:SUPER SITE

Lieve Cora,
Hartelijk dank voor je reactie op onze nieuwe site, en misschien eens een andere vakantie dan jou geliefde "Bali".
Wie weet!
Groetjes, Paula en Jan.

gefeliciteerd

Hallo Jan en Paula,
Hartelijk gefeliciteerd, met jullie mooie vernieuwde site (wat hadden we anders verwacht).
En zeker zal ze weer een succes worden, met vele kijkers, die zeker weer met hun vragen bij je terecht kunnen
Groetjes Ludo en corry

Re:gefeliciteerd

Hallo Corry en Ludo,
Hartelijk dank voor jullie positieve reactie op onze nieuwe website.
Ik hoop dat deze website ook voor jullie zal bijdrage om eens het mooie eiland Krk, of een andere plaats in Kroatië te gaan bezoeken.
Wij weten zeker dat je hier geen spijt van zult krijgen.

Paula en Jan.

Gefeliciteerd.

Jan en Paula gefeliciteerd met jullie nieuwe website, hij ziet er keurig uit.
Wij hopen dat hij vaak bezocht gaat worden.
Succes, de groeten van Hans en Marian.

Re:Gefeliciteerd.

Ook jullie natuurlijk heel hartelijk dank voor de mooie woorden over onze nieuwe website.
Misschien spoort deze website jullie weer aan om eens naar dat mooie eiland Krk,
en natuurlijk bij Zora en Ivan op vakantie te gaan.

Nieuwe Website

Hallo Jan & Paula,
Veel plezier met jullie nieuwe website. Ziet er keurig uit.
Gr. Lies & Wim

Re:Nieuwe Website

Wij zijn ook erg blij dat Dennis hier weer uren in heeft gestoken om dit resultaat te bereiken. Ook wij zijn zeer content!

Nieuwe website

Hallo pa en ma,
De website is prachtig geworden. !!
Veel plezier ervan.
Groetjes Monique xx

Re:Nieuwe website

Ja, ik ben er ook heel erg blij mee, en nu maar vele reacties ontvangen!

Nieuwe website voor mijn vader!

Hallo Pa,
Ik hoop dat je veel plezier zult hebben van je nieuwe website!
Verder wens ik iedere bezoeker veel surfplezier en een fijne vakantie als je naar dit prachtige Kroatië afreist!

Re:Nieuwe website voor mijn vader!

Dennis, het heeft een paar jaar geduurd na de eerste website die je voor mij, en voor de vakantiegangers die graag informatie over Kroatië willen hebben heb gemaakt , maar het wachten is in ieder geval de moeite waard geweest, met als resultaat deze mooie nieuwe website. Ik zal hem de komende tijd nog eens goed nalezen en indien nodig met jou hulp aanpassen!
Dennis, nogmaals heel hartelijk dank!
Pa.

Nieuw bericht