Kiezel, rots en zandstranden op het eiland KRK

Hier een overzicht van een aantal stranden van het eiland KRK.

Strand Toelichting
Vela Plaza Is het 1800 meter lange openbare kiezel- en zandstrand in Baska. Het strand geldt als het mooiste strand van het eiland Krk.
Strand
Camping Jezevac
Met bos omgeven rotssstrand met zand gedeelten, ca. 1 km van het centrum van Krk.
Strand
Porporela Jezevac
Openbaar rots- en zandstrand met kinderspeelplaats en verhuur van sportartikelen, vlak bij het stadcentrum van Krk.
Strand Drazica Openbaar rots- en zandstrand met kinderspeelplaats en verhuur van sportartikelen, vlak bij het stadcentrum van Krk.
Strand Pesja Openbaar kiezelstrand aan het einde van een 3 km lange Omisalj-Bocht, ca. 1 km van het centrum van Omisalj.
Strand Rupa Klein openbaar rots- en zandstrand in het centrum van Malinska. Toegang via het park.
Strand Jadran Kiezel- en rotsstrand met betonplateaus in Njivice, ca. 200 m vam het stadscentrum. Toegang tot het strand over traptreden, dit is (bijna) niet te doen voor rolstoelgebruikers.

Op Krk zijn ook een groot aantal stranden geschikt voor naturisme, we noemen hier slechts enkele.

Strand Toelichting
Omisalj naaktstrand bij stad.
Njivice naaktstrand in buurt van textielcamping Njivice.
Malinksa naaktstrand bij de stad.
Drazica strand in buurt van hotel Drazica, bij stad Krk.

Stad Krk heeft ook een speciaal strand voor honden
In de stad Krk is het eerste strand voor honden geopend. Het strand nabij het hotel Drazica is opengesteld voor honden. Het stadsbestuur en de toeristisch bureau van de stad Krk zien dit als de start van een groter project waarin het strand extra faciliteiten krijgt zoals beter bewegwijzering en douches voor na het zwemmen.

Hiermee wil de stad Krk tegemoet komen aan alle toeristen die niet zonder de trouwe viervoeter op vakantie gaan.

Baska

In het zuidoosten van het eiland KRK ligt in een langgerekte baai de vissersplaats BASKA. Voornamelijk het 2 kilometer lange fijne kiezelstrand dat de gehele baai omringd, trekt de toeristen het meeste aan.

Baska ligt op de zuidpunt van het eiland Krk, en is gelegen aan een brede ronde baai, en is een brandpunt van het strandtoerisme. Bij de haven staan zij aan zij de ijssalons, cafés en restaurants.

Het strand in de baai van Baska bestaat uit fijne kiezel, dat zachtjes afloopt in zee en aan de landzijde wordt afgeschermd door groene planten en bomen. Aan dit strand kan men ook camping Zablace vinden.

Het mooiste uitzicht over de baai geniet u vanaf de heuvel ten westen van Jurandvor bij Batomalj, waarop de bedevaartskerk Bij Onze Lieve vrouw op de Berg troont.