Bereikbaarheid Kroatië

Kroatië is dichterbij dan de meeste mensen denken. Afhankelijk van waar men vandaan komt en waar men naartoe moet is de afstand minstens 1100 kilometer vanaf Nijmegen gerekend.

Er zijn verschillende vormen van vervoer naar het land toe: Per auto: De snelste route is via Duitsland en Oostenrijk. Vanaf Oostenrijk kan men of via Italië en Slovenië (voornamelijk voor west-Istrië), of direct via Slovenië.

Alles snelweg
Tot diep in Slovenië is alles snelweg, wel zijn de snelwegen in Italië, Slovenië en Oostenrijk tolwegen. Kroatië heeft met alle buurlanden genoeg grensovergangen om het toeristen-, zaken- en vrachtverkeer snel af te handelen.

Langs de snel- en autowegen patrouileert de wegenwacht van de HAK, de Kroatische zusterorganisatie van de ANWB. De nationale veerdienstmaatschappij Jadrolinija onderhoudt regelmatige verbindingen tussen het vasteland en de eilanden, zowel korte als langere afstanden.

Luchtvaartmaatschappij Croatia Airlines
Per vliegtuig De nationale luchtvaartmaatschappij Croatia Airlines vliegt regelmatig vanuit Amsterdam naar de hoofdstad Zagreb. Vandaaruit zijn er doorverbindingen naar binnenlandse luchthavens Pula, Zadar, Split en Dubrovnik. In de zomer zijn er rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar Pula, Split, Zadar en Dubrovnik. Ook zijn er in de zomermaanden rechtstreekse vluchten van Keulen/Bonn naar vliegveld Rijeka op het eiland Krk.
Voor meer informatie klik op Croatia Airlines logo rechts!

Diverse Nederlandse touroperators rijden in de zomer naar Istrië, het vertrek is over het algemeen op maandag en op vrijdag.
 

Ferry

Per boot: Jadrolinija vaart behalve lokale en interlokale ook internationale routes.
Jadrolinija is het belangrijkste Kroatische scheepvaartbedrijf bestemd voor personen- en vrachtvervoer, dat het grootste aantal regelmatige, internationale en nationale veerdiensten, scheeps- en snelboodverbindingen ondehoudt.

JADROLINIJA
Hoofdkantoor Rijeka
Riva 16
51000 Rijeka Kroatien
tel   +385/51/ 666 111
fax  +385/51/ 213 116

Van het eiland KRK kan men ook met de FERRY naar de eilanden CRES, LOSINJ en RAB.
Kijk voor een vaarplan op de website van Jadrolinija.