Onze route naar het eiland KRK

Hieronder treft u de routebeschrijving naar Kroatië en het prachtige eiland KRK aan. Deze routebeschrijving is slechts een indicatie, zoals wij hem al heel wat jaartjes hebben gereden.
(klik op de landkaart voor Google Maps route, en geef dan uw plaats van vertrek aan).

Van NIJMEGEN naar het eiland KRK in KROATIË via LJUBLJANA. (Route 1)

 • Van NIJMEGEN rijden we via de N844 (Malden) en de A73 richting VENLO. Bij het knooppunt RIJKEVOORT rijden we via de A77 (grens N/D) en de A57 richting KEULEN.
 • De A57 blijven we volgen tot het knooppunt KAMP-LINTFORT.
 • Hier nemen we de A42 richting GELSENKIRCHEN, en DORTMUND.
 • Bij het knooppunt DORTMUND-BODELSCHWING (Afslag 27) verlaten we de A42 en gaan dan via de A45 (SAUERLAND AUTOBAHN) richting OLPE, SIEGEN en WETZLAR in de richting ASCHAFFENBURG.
 • Bij het knooppunt SELIGENSTAD verlaten we de A45 en gaan dan via de A3 in de richting MÜNCHEN. De A3 blijven we dan volgen in de richting WURZBURG en NURNBERG. Bij knooppunt KREUZ NURNBERG verlaten we de A3, en rijden dan via de A9 in de richting MUNCHEN tot het knooppunt MÜNCHEN-NORD. Hier verlaten we de A9 en rijden dan via de A99 in de richting SALZBURG.
 • Bij het knooppunt MÜNCHEN SÜD verlaten we de A99 en rijden dan via de A8 in de richting SALZBURG. De A8 blijven we volgen in de richting SALZBURG tot de
  (grens Duitsland/Oostenrijk) en het knooppunt SALZBURG/WALSERBERG. Hier gaan we via de A10 (TAUERNAUTOBAHN) richting VILLACH.
 • Vanaf het knooppunt VILLACH rijden we via de A11 naar de (grens Oostenrijk/Slovenië). Van de grens rijden we via de KARAWANKENTUNNEL (7,9 km) en de A2 in de richting LJUBLJANA.
 • In LJUBLJANA rijden we door de nieuwe SENTVID tunnel en de A1 in de richting KOPER en RIJEKA. Deze weg blijven volgen tot de afslag POSTOJNA. Kort na deze afslag (bij de verkeerslichten) gaan we LINKSAF richting RIJEKA. Deze (slinger)weg met wegnummer 6 blijven we volgen tot de grens van Slovenië en Kroatië bij het plaatsje RUPA. (grens Slovenië/Kroatië) 
 • Voorbij de grens rijden we via de tolweg A7/E61 naar Rijeka. De tolkosten die bij de tolpoort op deze weg moet worden betaald is 8 kuna, ca. € 1,10 voor een enkele reis voor een auto zonder aanhanger!
 • LET OP! Nu goed op de borden letten met de aanduiding (OTOK KRK). Van hier rijden we via de nieuwe A7 richting SPLIT. Bij de kruising met de 8, volgen we de 102 naar de brug van het eiland KRK (OTOK KRK).
 • Sinds juni 2020 tolvrije Krkbrug rijden we via de 102 naar de stad KRK op het eiland KRK. 

De afstand NIJMEGEN - KRK via LJUBLJANA is ca. 1355 km. Er kunnen aan deze routebeschrijving geen rechten worden ontleend. Verder wijkt deze route af van de route die via een routeplanner (bijvoorbeeld TomTom) zal worden gegeven.