Jan

Hallo, mijn naam is Jan, een van mijn hobby's (buiten het eiland Krk, waar ik op de VELA PLACA dit pilsje drink) is het werken op mijn pc.
Deze wordt uiteraard voor administratieve werkzaamheden in de privésfeer, ook veel voor het bijhouden van deze website gebruikt. 

Welke interessante website's ik intussen voor een bezoek aan het vakantieland Kroatië heb ontdekt vindt u op de Interessante Links pagina. 

Vrijwilligerswerk
Sinds 1 juli 2005 verricht ik voor minimaal 10 uur per week vrijwilligerswerk als chauffeur bij Stichting De Waalboog zorg welzijn en wonen te Nijmegen. Mijn werk bestaat in hoofdzaak uit het naar huis brengen van ouderen met psychogeriatrische zorgvragen en voor jongdementerenden die dagelijks de dagopvang bezoeken. De eerste jaren vervoerde ik de cliënten per bus (zie foto rechts onder), en de laatste jaren met mijn eigen personenauto, en dat was een Citroën Xsara Picasso waar de cliënten van de dagopvang ruim in kunnen zitten! Maar door de coronacrisis zijn de ritten anders ingedeeld, en moeten de cliënten per busje met maximaal 4 personen vervoerd worden. 
Daarom heb ik met pijn in mijn hart besloten om pet 1 juli 2020, en na 15 jaar trouwe dienst, te stoppen met het vrijwillig chauffeur zijn bij De Waalboog.

Stichting De Waalboog
Het specialistisch zorg- en behandelcentrum Joachim & Anna en de woonzorgcentra Nijevelt en De Honinghoeve, St. Jozefklooster en Villa Villandry te Nijmegen vormen samen Stichting De Waalboog.

In totaal wordt zorg geboden aan 652 cliënten. Bij De Waalboog werken naast 1045 mensen in dienstverband, óók ca. 538 vrijwilligers.
Bron: Communicatie J&A (Jaarkrant 2019)

Stijgend aantal mensen met dementie
Wist u dat in Nederland 260.000 mensen dementie hebben? Dat zijn er vijf keer zoveel als in 1950! Als er geen medicijn komt tegen dementie, is in 2040 het aantal mensen met dementie in Nederland verdubbeld*. De Waalboog is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met dementie. Dit doen we volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

*) Bron: Wereld Alzheimer Rapport 2015 van Alzheimer Disease Internationel (ADI) 

Vrijwilligerswerk is goed voor jouw en je medemens!