Ons vakantieland

Welkom in Kroatië, dobro došli u Hrvatsku!
Ons favoriete vakantieland vanaf 1988 is Kroatië Country of a thousand islands, a small country for a great vacation, en Slovenië. 

In Slovenië gingen we op de terugreis van Kroatië regelmatig op visite, en namen we óók een overnachting bij onze vrienden Josip en Paula Kambiè in het plaatsje Gozd Martuljek, een paar kilometer ten oosten van de wintersportplaats Kranjska Gora. Helaas zijn deze vrienden overleden, en kunnen we er niet meer heen. 
Maar de meeste vakanties zijn we toch in Kroatië op het gouden eiland KRK in de Adriatische zee. 

De afstand Nijmegen - Krk via Ljubljana in Slovenie is circa 1355 km.Zie ook de Routebeschrijving naar KRK.

Jubileumjaar
Het jaar 2018 wordt voor ons een jubileumjaar, we gaan dit jaar bij leven en welzijn, "voor de laatste maal", van 25-05 t/m 03-06, voor het 30ste jaar, en voor de 38ste keer, naar ons vakantieplekje op deze aarde, het gerenoveerde appartementje bij onze vrienden Zora en Ivan in Krk-stad op het eiland Krk, en daar hoort natuurlijk op één van de avonden een feestje bij voor onze vele vrienden en bekenden die we in al die jaren hebben leren kennen. En dat doen we dan ook in één van de beste restaurants van Krk-stad "JEŽEVAC" genaamd.
Daarna zijn we ook nog van 03-06 t/m 06-06 bij onze lieve gastvrouw  Jannie  in Plitvice Jezera.
Op de terugweg overnachten we deze keer bij Haus Hubertus óók in Wagrain, omdat Inge en Felix van Haus Heimat deze keer zelf op vakantie zijn.

Onze laatste Najaarsvakantie op het eiland Krk
De laatste keer dat we ons eiland in het najaar hebben bezocht was van 05-10 t/m 22-10-2016.
Op de terugreis hadden we weer een overnachting bij het Frühstückspension Haus Heimat in de plaats Wagrain in Oostenrijk, waar we iedere keer weer door de Nederlandse eigenaren Inge en Felix zéér gastvrij werden ontvangen.

Ehrenurkunde
Na aankomst vanuit Krk voor een overnachting op zaterdag 6 juni 2015 bij Inge en Felix in Wagrain, werden we door Inge verrast met een 
Ehrenurkunde van Wagrain/KleinArl für:
Jan + Paula Derks
als Ausdruck der besonderen Anerkennung für:10 Jahre Wagrain-KleinArl Treue.
Afgegeven door: 
de Tourismusdirektor Stefan Passrugger.
en daar waren we zéér door vereerd!

Eerste contacten met Inge en Felix
Het jaar 2015 was voor ons óók een jubileumjaar, want de eerste contacten met Inge en Felix van Haus Heimat dateren van 5 juli 2005, en onze eerste overnachting bij hen in Wagrain, was van 20 op 21 december 2005 toen we op weg waren voor onze kerstreis naar het eiland Krk!