Hartelijk welkom op de website over Kroatië, en het eiland Krk in het bijzonder!
Deze privéwebsite geeft u informatie over ons geliefde vakantieland Kroatië, maar in het bijzonder ons Gouden eiland Krk.
De gegevens op deze website zijn in de loop der jaren voor en door ons zelf bij elkaar gezocht, en u kunt hier dan ook gebruik van maken! Zie ook onze informatie op de disclaimer.
 

 Foto van Paula en mij genomen op het terras van camping Ježevac in Krk, met op de achtergrond de Adriatische zee. 

Gouden Eiland KRK
Met name het Gouden Eiland KRK is al vele jaren ons geliefde plekje op deze aarde. 
Wij bezochten dit eiland (dus óók onze vrienden) als het even kon 3 maal per jaar.
Meestal was dat 1 week met Pasen, en 3 weken in de zomervakantie. Soms waren we ook
1 of 2 weekjes op het eiland in de maand oktober.

Pensioengerechtigde leeftijd
Vanaf oktober 2008 gingen we i.v.m. het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd minimaal 2 maal, maar zeker 1 maal 3 weken (mei-juni en/of okt-nov) naar ons eiland Krk. Ook met Kerst-en Oud op Nieuw waren we daar regelmatig zo'n
14 dagen te vinden! (lees meer op de pagina ons vakantieland).

En om even van de sfeer te proeven, kijk dan naar de mooie beelden, en luister naar deze Klapa muziek! Of deze beelden van Krk-stad.

Het grensbeleid is aangepast, vanaf  2 april 2021 mag je Kroatië in met:

  • een negatieve PCR-test of antigeentest (sneltest) die niet ouder is dan 48 uur (vanaf het tijdstip dat de test is afgenomen tot aan aankomst in Kroatië) De sneltest is wel maar 10 dagen geldig, verblijf je langer dan 10 dagen in Kroatië dan moet je op dag 10 nog een keer een sneltest doen.
  • een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je min. 14 dagen geleden volledig gevaccineerd bent.
  • een positieve PCR of antigeen test waaruit blijkt dat je de afgelopen 180 dagen positief bent getest op corona. De test moet min. 11 dagen voor aankomst in Kroatië zijn afgenomen.

Videoboodschap van de Minister van Toerisme
De Kroatische minister van Toerisme en Sport, Nikolina Brnjac, vertelde gisteren in een videoboodschap alles over het zomerseizoen en de nieuwe regels voor toeristen in Kroatië.
De video is hier te bekijken of hier onder te lezen;

Beste reizigers, beste gasten,

Vanaf vrijdag 2 april heeft Kroatië de omstandigheden veranderd aan de grens voor toeristen. Zowel EU-burgers als niet-EU-burgers die hersteld of gevaccineerd zijn of een negatieve PCR- of door de EU goedgekeurde antigeentest hebben ondergaan, zullen om toeristische redenen Kroatië kunnen binnenkomen.

In Kroatië kom je tot rust door op veilige afstand te blijven in natuurparken, prachtige historische steden aan de kust en landinwaarts.

Een belangrijk onderdeel van onze verantwoorde aanpak is het vlaggenschipproject van het Ministerie van Toerisme en Sport, Veilig verblijf in Kroatië, gericht op het bewijzen van de hoogste epidemiologische normen voor onze gasten. Een nationaal veiligheidslabel wordt toegekend aan alle toeristische diensten die veiligheidsmaatregelen en -protocollen implementeren en bijna 12.000 proefpersonen doen dit al.

Voor de zomer hebben we extra testpunten ingesteld voor toeristen in Kroatië voor zowel PCR- als antigeentests. We geven ook prioriteit aan de vaccinatie van werknemers in onze toeristische sector om ervoor te zorgen dat we de best mogelijke epidemiologische situatie in Kroatië hebben, zelfs in het hoogseizoen.

Van hotels, campings en restaurants tot jachthavens, luchthavens, musea en natuurparken, er zijn genoeg veilige vakantiemogelijkheden in Kroatië om uit te kiezen.

We willen ervoor zorgen dat u een veilige en ontspannende vakantie doorbrengt in Kroatië.

Nikolina Brnjac, Minister of Tourism and Sport

Bron: The Nomad Life.

Nagekomen bericht:

Toegang met kinderen onder de 7 jaar
Volgens de nieuwe regeling voor toegang tot de Republiek Kroatië zijn kinderen jonger dan zeven jaar die reizen met een ouder / wettelijke voogd, vrijgesteld van het indienen van een negatief testresultaat en zelfisolatie als ouders / voogden een negatieve PCR of snelle antigeentest hebben..of bevestiging van vaccinatie of COVID-19.

Bron: Allesoverkroatie.

 

Laatste Nieuws

Nieuwe website JapaNED gelanceerd

De nieuwe website van JapaNED is gelanceerd! Let op! website is steeds in ontwikkeling. Diversen afbeeldingen en teksten worden steeds toegevoegd.

Kroatië lid van de EU

Sinds 1 juli 2013 hoort Kroatië bij de Europese Unie (EU), wat betekent dat de EU-regels over de sociale zekerheid nu dus ook voor Kroatië gelden....